Veel gestelde vragen

Handleiding om zelf een overkapping te bouwen van hout met polycarbonaat dak.

Veranda doe-het-zelf


1: Bevestig de dwarsliggers aan uw gevel.
2: Plaats de lengteliggers die bij de staander uitkomen op de dwarsligger aan uw gevel om de positie en hoogte van uw staanders te bepalen. De lengte liggers moeten minimaal 6 graden aflopen en in een hoek van 90 graden op de dwarsligger staan. Na deze positiebepaling kunt u de lengteliggers verwijderen.
3: Plaats alle staanders op de goede positie en hoogte en zorg dat ze niet meer kunnen omvallen.
4: Bevestig de dwarsligger op de staanders.
5: Bevestig alle lengteliggers op de dwarsliggers (werk van de zijkanten naar het midden). Schroef en verbindt de liggers verticaal aan elkaar vast en monteer eventueel schoren. (let op de tussenafstand i.v.m. met de platen)
6: Veranker alle staanders.
7: Monteer naar wens een dakgoot aan de voorzijde van de lengteliggers.
8:Monteer de onderliggende aluminium tussen- en zijprofielen solide met schroeven op de lengteliggers (aansluitend op de gevel). Druk de rubberen afdichting in de aluminium profielen.
9: Plak de afdichtingstape op de uiteinden van de dakplaten (dichte tape aan gevelzijde en de tape met uitsparingen aan de dakgootzijde). Klem de doorzichtige kunststof U-profiel over de tape.
10: Leg de dakplaten (let op boven- en onderzijde, Blauwe / bedrukte folie boven) op / tussen de gemonteerde profielen (platen aansluiten op de gevel) en vergrendel ze door de aluminium profielen met afdichtingsrubbers in de onderliggende profielen te klemmen.
11: Hoekprofiel aan de gootzijde op de aluminium liggers vastzetten (zo zijn de platen uit het zicht).
12: Muurprofiel met de korte zijde tegen de gevel vastzetten. Voor het plaatsen het rubber aanbrengen.

Parkbank Table de jardin boispicknicktafel tuinmeubelen