Wat is de Stichting Kwaliteit Gevelbouw?

Wat is de Stichting Kwaliteit Gevelbouw?

Als u weleens op de werkplaats of website van een slotenmaker bent geweest, of recentelijk nieuwe sloten heeft laten plaatsen heeft u ongetwijfeld weleens gehoord van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Beter bekend onder de afkorting SKG-IKOB of verder afgekort SKG. Voor veel van onze klanten is het nog niet helemaal duidelijk wat het SKG is. En tegen populair geloof in is het geen merk dat sloten maakt. Het SKG is een onafhankelijke instantie die sloten en andere inbraakwerende producten test op stevigheid, veiligheid en de mate waarin het product een inbraak kan voorkomen. Dit doen ze voor uw veiligheid. Zodat u gegarandeerd bent van een kwaliteitsslot en bijkomende bescherming als u een SKG slot aanschaft.

Hoe onafhankelijk is SKG?

Het SKG is een honderd procent onafhankelijke instantie. Ze hebben zelfs een onafhankelijkheidscommissie die jaarlijks onderzoekt of de stichting wel echt onafhankelijk heeft gehandeld. Dus met een SKG slot bent u absoluut verzekerd dat er geen sprake is van belangenverstrengeling.

Wat maakt een slot een SKG slot?

Als een slot door het SKG wordt getest krijgt het zware proeven te verduren. Sloten worden onder andere getest op duurzaamheid, corrosiebestendigheid, stof- en waterbestendigheid, weersomstandigheden, Sleutelbediening, bediening en veiligheid én de belangrijkste test van allemaal: Hoe lang duurt het voordat een inbreker het slot open heeft? Uiteraard komt vrijwel ieder slot met een ander resultaat aanzetten. Het ene cilinderslot is steviger dan de andere. En daarom heeft het SKG verschillende keurmerken bedacht. Wilt u er zeker van zijn dat u sloten met SKG-keurmerk laat plaatsen? Laat Slotenmaker Almelo dit dan voor u verzorgen.

Verschillen in het keurmerk

Hang- en sluitwerk dat getest is door het SKG krijgt een keurmerk in de vorm van een ster of een vinkje. Als een slot een vinkje heeft betekend dat dat dit slot op zichzelf niét inbraakwerend genoeg is. Het kan daarentegen wél goed gebruikt worden als aanvulling op de veiligheid. Maar als u uw woning adequaat wilt beschermen heeft u een SKG slot met minimaal 1 ster nodig. Heeft u sloten zónder SKG keurmerk? Dat betekent niet per sé dat uw huis niet goed beveiligd is, want er zijn natuurlijk ook andere manieren om een huis te beveiligen. Maar als u een Certificaat Beveiligde Woning wilt ontvangen zult u toch echt een SKG-gecertificeerd slot nodig hebben. Én dat is ook nog eens goed voor de verzekeringskosten.

Eén of drie sterren?

Een aanhoudende inbreker kan vrijwel ieder huis inkomen. Daar is helaas weinig aan te veranderen. Maar als een inbreker dat niet binnen een paar minuten kan doen, neemt deze liever niet het risico. Daarom zijn SKG-geteste sloten vooral getest op hoelang het precies duurt voordat een ervaren inbreker de deur open heeft. Hoe langer het duurt, hoe hoger de beoordeling van het slot. Met een driesterrenslot (de hoogste beoordeling) kost het in de meeste gevallen dus teveel tijd voor een inbreker om het slot open te krijgen. Al helemaal als u ook extra protectie zoals kerntrekbeveiliging heeft. Met een éénsterrenslot kost het ook minimaal een paar minuten voordat het slot open is, en gelukkig is dat het de inbrekers vaak ook niet waard.

https://slotenmakersnel.nl

Comments are closed.