Wie is de beste internetprovider?

Elke internetprovider is op zijn eigen manier uniek. De beste provider gaan net een stapje verder dan andere providers. Om te bepalen wie de beste internetproviders van Nederland is het daarom belangrijk om te kijken naar de provider die de beste beoordeling krijgt en de beste service leveren. Zowel Tweakers als de Consumentenbond geven awards voor de beste internet provider. Op basis van de beoordelingen van onder andere Tweakers, de Consumentenbond komt KPN gemiddeld als algemeen de beste internet provider als de beste uit de test. De algemeen beste internetprovider is gebaseerd op vier verschillende factoren: de betrouwbaarheid van de internetverbinding, de ervaringen met de klantenservice, het leveren van extra diensten en de prijs/kwaliteit verhouding. Wil je zelf internetproviders vergelijken? Kijk dan op https://www.internetproviders-vergelijken.nl/.

Internetverbinding

KPN biedt zowel glasvezel als ADSL aan. KPN is hard aan het werk om glasvezel verder uit te laten rollen wat inhoudt dat meer huishoudens kunnen kiezen voor een stabieler en sneller internet. Met ADSL kan je bij KPN een snelheid tot 200 Mb/s halen wat erg uniek is in vergelijking met de meeste andere providers. Deze providers kunnen namelijk meestal alleen een ADSL abonnement aanbieden tot 100MB/s. Verder scoort KPN gemiddeld goed op de betrouwbaarheid van de internetverbinding. De consumentenbond beoordeelt KPN de kwaliteit van het internet voor glasvezel met een 8,3 en voor DSL een 8,6.

Klantenservice

KPN biedt veel opties aan om in contact te komen met het bedrijf. Zo kunnen klanten de klantenservice bereiken via de chat of kan er vraag gesteld worden op Twitter en facebook. Ook kunnen klanten terecht op het KPN Forum voor hun vragen. Mocht je een medewerker willen spreken, dan is KPN 24/7 telefonisch te bereiken. De klantenservice van KPN wordt beoordeeld met een score van 7,5 en 7,3.

Extra diensten

Het meeste wat opvalt is dat KPN van alle providers de meeste extra diensten levert. Ze bieden bijvoorbeeld een gratis beveiligingspakket aan waarmee klanten al hun apparaten beschermen en veilig het internet op kunnen. Ook biedt KPN bij ieder internet abonnement gratis Wifi Hotspots aan. Zo kunnen klanten op een miljoen plekken blijven internet zonder gebruik te hoeven maken van het 4G netwerk. Verder kan je bij KPN ook je internet abonnement combineren met een mobiel abonnement en ontvang je hierdoor combivoordeel.

Prijs/kwaliteit verhouding

KPN behoort in Nederland tot een van de premium providers. KPN is niet de goedkoopste internetprovider, maar is ook zeker niet de duurste. Om de beste internetprovider te bepalen is er gekeken naar meer dan alleen de prijs. Er wordt ook gekeken naar de kwaliteit van het aanbod en of de prijs ook in lijn is met het aanbod. De prijs van KPN die ze rekenen voor het abonnementen is te rechtvaardigen. Bovendien betalen de klanten van KPN ook mee aan het onderhouden van het KPN netwerk, waardoor de prijs iets hoger ligt dan het gemiddelde.

De algemeen beste internetprovider kan echter per adres en gebied verschillen. Dit zou kunnen betekenen dat er een compleet andere internetprovider als beste uit de test komt in jouw stad.Controleer dus altijd bij jou in de buurt wat de beste internetprovider is.

Comments are closed.