Wat dacht je van een winterbarbecue?

Organiseer je wel eens iets voor je vrienden, maar zit je deze keer toch even zonder inspiratie? Dan is een winterbarbecue een origineel idee. De meesten hebben er wel al van gehoord, maar als je het wat rondvraagt zijn de minsten er ooit al op aanwezig geweest. Het is superleuk, maar nog steeds vrij apart.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je gasten uitnodigt, maak het dan van begin af aan duidelijk dat om een buitenactiviteit gaat. Ze zullen zich dan kunnen voorzien van gepaste kledij. Zelf kun je natuurlijk voor extra dekentjes en poncho’s zorgen. Heb je er de ruimte voor, dan zijn vuurkorven echt gezellig, zowel decoratief, maar ook als verzamelplaats voor je gasten om wat bij te kletsen. Hou het wel te allen tijde  veilig. Plaats ze daar waar ze geen brandgevaar kunnen opleveren.

Een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid

Zet een tentje op, dat geeft altijd wat extra sfeer aan het decor. Het kan ook handig zijn om even te schuilen mocht er wat regen durven vallen. Je kunt er ook je laptop in kwijt die je als discobar kan inschakelen voor de muzikale omlijsting. Je kunt er ook de website van bet777.be op klaarzetten. Misschien heeft een van je gasten zin in een spelletje of wil hij wel op zoek naar wat sportinformatie tussendoor.

Ook lampionnen doen het altijd goed. Weet dat het in de wintermaanden heel vroeg donker is. Dus anders dan bij een klassieke zomerbarbecue zal je vanaf de start voor genoeg gezellige verlichting moeten zorgen.

Heb ik alles wat er nodig is?

Maak een lijstje met alles wat je nodig hebt voor de barbecue, en zorg ervoor dat alles klaarligt voor je gasten aankomen. Doe je boodschappen de dag voordien. Zo hou je een noodlijn over mocht je toch wat vergeten zijn.

Start op tijd met het klaarmaken van de bijgerechten en marinades. Ga je wat speciaals uithalen probeer het dan eerst uit zonder gasten, bijvoorbeeld de week ervoor. Je zou anders wel een nare verrassingen kunnen hebben. Zorg dat je alles wat je vooraf kan maken en klaarzetten ook vooraf hebt gedaan. Zoveel meer tijd kun je dan bij je gasten doorbrengen, en er zelf ook beter van genieten.

Gaan we voor houtskool, of kiezen we voor gas?

Beide manieren hebben voor– en nadelen. Met houtskool heb je de echte ouderwetse barbecue sfeer te pakken. Maar daarentegen is gas toch wel heel handig. Met kolen moet je een uur vooraf al beginnen om op het juiste moment die mooie gloed te hebben. Bij gas daarentegen is een draai aan de knop genoeg om de grill heet te maken. Ook de schoonmaak is bij gas heel wat minder dan bij houtskool.

Ben je maar met een paar vrienden, dan heeft houtskool toch nog wel dat echte van het outdoor koken. Maar bij een groter gezelschap geeft een gasbarbecue toch wel de meeste voordelen. Het is namelijk veel moeilijker om een echt vuur lang genoeg op de juiste gloed te houden totdat groot gezelschap bediend is.

De laatste loodjes

Kijk of buren wat parkeerplaats hebben gelaten voor je gasten. Begin de chocolademelk op tijd op te warmen. Zorg ervoordat alle kaarsen mooi branden, en het pad naar je huis reeds verlicht is voor de eerste genodigden aankomen. En nu genieten maar.

 

 

 

Comments are closed.